بازگشت به صفحه اول مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات

Iranin työväen kommunisti puolueen tiedote

1.toukokuuat, kansainväliselle työväen päivälle

Taistelkaa orjuuden lopettamiseksi

Kansainvälinen työväen päivä tulee hetkellä, kun kapitalismi ja sen markkina kriisi ovat nielleet koko maailman. Meille kerrotaan, että eläkää niukasti, kiristäkää vöitä, älkää järjestäkö mellakoita ja antakaa meille aikaa elvyttää taloutta. Aivan kuin joku muu kuin kapitalismi ja sen hallitus olisi pakottanut meidät tähän kriisiin, köyhyyteen, työttömyyteen ja oikeudettomuuteen. Meille luvataan, että markkinataloudelle ja pörssikaupalle tehdään uusia pelisääntöjä. Sen tilalle vaaditaan meiltä, että maksamme pankkien kriisin ja orjuuttajien valtavat häviöt, että voitot nousee ja tuotanto kasvaa uudelleen. Meille kerrotaan, että ilman riistäjiä ja heidän organisaatioita ja hallitusta, ilman heidän rosvojaan ja heidän järjestämiä sotiaan me tuhoudumme lopullisesti! Näitä asioita kerrotaan ilman mitään häpeää. Jos emme hyväksy tätä ja puhumme ääneen, meitä vastaan lähetetään kyynelkaasua, poliiseja, moskeijoita ja kirkkoja sekä parlamentin valehtelijoita ja poliitikkoja, ja meidät lähetetään vankilaan. Meitä vastassa ovat asevoimat, jotka on rakennettu meidän työllämme ja jonka kustannukset ovat monenkertaiset, kuin mitä tarvittaisiin nälän lopettamiseksi, tautien parantamiseksi, luku- ja kirjoitustaidottomuuden lopettamiseksi, riippuvuuden, prostituution ja ympäristön tuhoamisen estämiseksi.

Niin kauan kuin poliittinen valta on heillä, maailman tilanne on samanlainen. Jos maailmaa ei polteta sotimalla ja heidän kilpailullaan, paremmassa tapauksessa meidät pakotetaan ennennäkemättömään köyhyyteen. On hyvin mahdollista, että meidän protestimme pelosta saadaan muutamia uudistuksia, mutta palkkaorjuuden helvetti ja kapitalismin valta säilyy. Markkinakriisi säilyy. 1. toukokuuta on se päivä, että vastaamme kansainvälisellä rintamalla tähän ongelmaan ja vastaus on poliittinen. Täytyy taistella, ottamalla pois poliittista valta orjuuden jättiläisiltä, ja täytyy ottaa kohtalo omiin käsiimme. Kaikki perinteiset vappuvaatimukset, niin työajan vähentäminen, työttömyysvaakutukset, terveyden takaaminen ja kohtuullinen palkka joka riittää inhimilliseen elämään, kuin myös järjestäytymis- ja lakkovapaus, sekä poliittinen vapaus, kaikki ovat meille elintärkeitä. Mutta tämän vuoden vappu käsittelee myös muita tärkeitä asioita. Täytyy poistaa kapitalismin valta, palkkaorjuus ja porvarihallitukset maailmalla. Porvarijärjestelmän täytyy lähteä. Sosialismi on ainoa vastaus maailman nykyiseen ongelmaan. Ensimmäinen askel sosialismissa on lopettaa porvareiden poliittinen valta ja ottaa se työväenluokan ja kansan omiin käsiin. Työväki ei hyödy orjuudesta ja riistämisestä ja voi tehdä siitä lopun. Tämän vuoden vapun tarkoitus on se, että luodaan valmiuksia, että työväenluokka ja köyhät kansat ottavat poliittisen vallan omiin käsiin ja taistelevat porvareita ja rosvoja vastaan lopettamallaan heidän politiikkansa ja valheensa, jotka ovat luoneet tämän tilanteen.

Iranissa, jossa on Islamilainen porvarihallitus vallassa, on joutunut sellaiseen pahaan talouskriisiin, poliittiseen ja yhteiskunnalliseen kriisiin, että vakava ja pysyvä muutos kansan hyväksi on mahdollista ainoastaan kaatamalla tämä hallitus ja järjestämällä sosialistinen valta. Vappu-päivä on se mahdollisuus, että työväenluokka ja kaikki nämä kansat, jotka ovat kyllästyneet Islamilaisesta tasavallasta, ilmaisevat kyllästyneisyyteensä miljardieri papiston hallitukseen ja näyttävät voimansa naisvastaiselle, ilonvastaiselle ja vapauden vastaiselle hallitukselle. Iranin kommunistinen työväen puolue on eturintamassa osoittamassa työväenluokalle ja sivistyneille kansoille, että vappu on Iranissa ja maailmassa se päivä, jolloin edistetään vapauden ja tasa-arvon, hyvinvoinnin, ilon ja sosialismin rivejä. Vappu on se päivä, jolloin paljastetaan islamilaistasavallan korruptio ja järjestäydytään kaatamaan se ja vaihtamaan se työläisten ja kansan valtaan.

eläköön maailman työväen päivä

eläköön koko maailman työväen yhtenäisyys

alas kapitalismi, alas islamilainen tasavalta

eläköön vapaus, eläköön tasa-arvo, eläköön työväen valta

Iranin työväen kommunisti puolue

2.4.2009


بازگشت به صفحه اول