بازگشت به صفحه اول مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات

Iranska folkets tio omedelbara krav

För att ytterligare stärka folkets revolutionära rörelse, säkra dess vinster och på förhand underlätta störtandet av den islamiska republiken Iran, förklarar Irans Arbetarkommunistiska Parti följande tio omedelbara minimalkrav:

 
1.    Arresteringar och offentliga rättegångar av samtliga ansvariga för de begångna mord som har skett de senaste dagarna, samt alla de brott som begåtts de senaste 30 åren.

2.    Frigivning av alla politiska fångar.

3.    Avskaffande av dödsstraff.

4.    Avskaffande av lagen om obligatorisk slöja och könsapartheid.

5.    Avskaffande av alla kvinnofientliga och kvinnodiskriminerande lagar samt fullständig jämställdhet mellan könen.

6.    Fullständig separation mellan religion, stat, rättsväsende och utbildning samt fullständig samvetsfrihet och religionsfrihet.

7.    Villkorslös yttrandefrihet, tryckfrihet, tankefrihet, organisationsfrihet, demonstrationsfrihet och strejkrätt.

8.    Erkännande av jämlikhet för alla medborgare oavsett religion, språk, etnicitet och/eller nationalitet.

9.    Offentliga rättegångar av Ayatollor och regeringstjänstemän för förskingring av folkets tillgångar samt återlämning av allmänhetens stulna medel.

10.    Tillhandahållande och garanterad välfärd enligt motsvarande standard som övriga världen för alla medborgare samt omedelbar ökning av minimilön till 10 miljoner Ryal (=1000 $)
 

Det är dekretet av folkets rörelse för frihet i Iran. De miljontals människor som har kommit ut på gatorna och ropat: ”Ned med den Islamiska Republiken” ställer dessa som sina minimala och omedelbara krav. Dessa är de minimikrav som alla som påstår sig vara på sidan av folkets protester bör stå för.


Folket i Iran kommer att med kraft fortsätta sin kamp tills den islamiska regimen störtats.Irans Arbetarkommunistiska Parti
26 juni 2009