بازگشت به صفحه اول مقالات اطلاعيه ها صفحات ويژه روزنه آرشيو شماره هاى قبل سايتهاى ديگر گوناگون - شعر و ادبيات

Vad är Iran Solidaritet?

 

I juni 2009 samlades miljontals människor på gatorna i Iran för frihet och för att få ett slut på den islamiska regimen. Valet den 12 juni blev en förevändning för protester - val har aldrig varit fria eller rättvisa i Iran. Det gav utrymme för människor att komma i fokus med sina egna slagord.

 

Världen har uppmuntrats av dessa människors mod och krav på humanitet och förskräckts av allt förtryck de har fått utstå. Världen har bevittnat en ny bild av Iran - en befolkning som vägrar att knäböja trotts 30 år av islamiskt styre.

 

Denna rörelse medför optimistiska och lovande nyheter för framtiden runt om i världen. Iranska folkets rörelse är en kamp för att bryta den islamiska politiken i världen och leda Iran in i det tjugoförsta århundradet.

 

Detta är en rörelse som måste stödjas.

 

Vi, undertecknade, Iran Solidaritet, uttalar vår otvetydiga solidaritet med folket i Iran. Vi hör deras krav på frihet och stödjer dem i kampen mot den islamiska regimen i Iran. Vi kräver:

 

 1. Omedelbar frigivning av alla dem som har fängslats under de senaste protesterna och alla politiska fångar

 

 

 1. Arresteringar och offentliga rättegångar av samtliga ansvariga för de begångna mord som har skett under den senaste tiden, inklusive de brott som begåtts de senaste 30 åren.

 

 1. Adekvat läkarvård för de som skadades under protesterna samt för de som har misshandlats och torterats i fängelser. Skadade och arresterade måste tillåtas att ha kontakt med sina anhöriga. Familjer till de som har dödats i fängelser måste informeras om detta och ges möjlighet att begrava sina anhöriga.

 

 1. Förbud mot tortyr

   
 2. Avskaffande av dödsstraff och stening

   

 

 1. Villkorslös yttrandefrihet, tankefrihet, organisationsfrihet, demonstrationsfrihet och strejkrätt.

   
 2. Villkorslös pressfrihet och slut på restriktioner för kommunikation, inklusive Internet, telefon, mobiler och satellit-TV-program

   
 3. Avskaffande av obligatorisk slöja och könsapartheid

   
 4. Avskaffande av diskriminerande lagar mot kvinnor och upprättande av fullständig jämlikhet mellan kvinnor och män

   
 5. Fullständig separation mellan religion, stat, rättsväsende och utbildning. Acceptans av religionsfrihet och ateism som en privat angelägenhet

 

 

Vi uppmanar alla regeringar och internationella organisationer att avbryta sina diplomatiska förbindelser med Iran. Vi är emot militärt ingripande och ekonomiska sanktioner mot Iran på grund av dess negativa konsekvenser på människors liv.


Det iranska folket har talat ut, vi stödjer dem

 

 

 

För registrering samt närmare information om "Iran solidaritet" kontakta oss via

 

Tel:

E-post

 

Eller klicka här för att läsa mer:

http://www.iransolidarity.org.uk


بازگشت به صفحه اول